Biodiversiteit en energie, de nieuwe trend in onze sector

Fons Linders Tuinmeesters, lid van Tophoveniers en gespecialiseerd in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van exclusieve tuinen. In de afgelopen 45 jaar uitgegroeid tot een gedegen bedrijf met 15 medewerkers.

Het bedrijf is opgericht door Fons met een geleende tractor en wat geld om tuinen aan te leggen met betonnen klinkers en andere eenvoudige materialen. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot wat het nu is. In de jaren 80 onderging het bedrijf een grote groei, door o.a. deelname aan diverse exclusieve beurzen waarmee het zichzelf op de kaart zette. Zo werden daar vaak de eerste contacten gelegd met potentiële klanten uit binnen- en buitenland en werden vervolgens prachtige tuinen ontworpen en aangelegd binnen en buiten Nederland. 

Fons is een bourgondisch persoon en destijds de kracht achter het bedrijf mede door zijn enorme netwerk. Deze combinatie vormde het begin van een nog steeds práchtig bedrijf.

Nieuwe fase

In 2016 kwam Fons tot het besef dat hij steeds meer met bijzaken bezig was die hem niet lagen. Dit in combinatie met toenemende gezondheidsklachten maakte dat Fons op zoek ging naar een opvolger of compagnon. Deze werd gevonden in de persoon van Jan Verhoeven die in 2017 samen met Fons het bedrijf naar een hoger niveau tilden. In 2022 heeft Jan het bedrijf volledig overgenomen maar is de succesvolle samenwerking met Fons gewoon doorgezet.  Het bedrijf richt zich nu op het volledig ontzorgen van klanten vanaf het tuinontwerp tot en met het aanleggen en indien gewenst ook het onderhouden ervan. Een duurzame relatie met haar klanten als basis voor een hoogwaardige tuin.

Fons Linders Tuinmeesters onderscheidt zich van andere bedrijven doordat zij bij iedere tuin vanuit de basis beginnen. Zij luisteren naar de wensen van haar klant en kijken naar de stijl van de woning en van daaruit wordt er een uniek ontwerp gemaakt. Het bedrijf gebruikt natuurlijke en robuuste materialen, waarbij duurzaamheid en oog voor het milieu steeds belangrijker wordt. Op het eerste gezicht een kostbare investering, maar kijkend naar de hoge kwaliteit en het uiteindelijke resultaat, is dit ook weer een relatief begrip.

Het bedrijf heeft ook een tweede tak van sport, Equi Gardens genaamd. Een specialisatie die met name is ontstaan door het succesvol ontwerpen en vervolgens aanleggen van bedrijven in de hippische spring- en dressuur sport. Equi Gardens is uniek in het ontwerpen van o.a. dit soort landschappen en heeft daarbij veel ervaring in het begeleiden van grootschalige projecten. Naast ontwerpen en aanleggen, verzorgen zij ook onderhoudswerkzaamheden waardoor de klant zoveel als wenselijk kan worden ontzorgt.

Ontwikkelingen en noviteiten

Fons Linders Tuinmeesters is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zichzelf blijft ontwikkelen waarbij zij telkens op zoek is naar noviteiten. Begonnen als een bescheiden onderneming voor tuinontwerp en -onderhoud, heeft het bedrijf zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een hoogwaardige dienstverlener met een goede reputatie en een brede klantenkring. Door zich te richten op het ontzorgen van klanten en het van A tot Z begeleiden van projecten, heeft het bedrijf zich kunnen onderscheiden in de markt.

Een ander aspect dat opvalt aan Fons Linders Tuinmeesters is de waarde die het bedrijf hecht aan haar team. Dat bestaat uit 15 gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die elke dag met veel plezier hun werk doen en trots zijn op het eindresultaat. Deze spirit maakt dat mensen betrokken zijn en méédenken, iets wat onontbeerlijk is voor een verdere groei van dit mooie bedrijf.

Kortom, Fons Linders Tuinmeesters is een florerend bedrijf dat nooit stil zit en continu op zoek is naar nieuwe technieken en unieke oplossingen. Zij richt zich op een volledige dienstverlening en ontzorging.