De
Aanleg

Tophoveniers met passie

Vanuit Ontwerp naar Offerte en Opdracht

Omdat wij beschikken over alle disciplines die nodig zijn voor de aanleg van uw tuin, kunnen wij u volledig ontzorgen.  Wij realiseren alles met hoogwaardige materialen, oog voor detail en het nodige vakmanschap. Wij regelen alles van A tot Z.

Het traject

Nadat de offerte is goedgekeurd kunnen wij aan de slag. Wij nemen de regie om het ontwerp vanaf het papier te transformeren naar uw droomtuin, een waar paradijs.

Voorbereiding

Zodra de opdracht gegund is kunnen we starten met de voorbereiding van de aanleg. Deze bestaan o.a. uit het bestellen van de benodigde materialen, het uitwerken van technische details zodat onze vakmannen weten wat ze moeten maken, maar ook het afstemmen met andere betrokken partijen (bijvoorbeeld bouwoverleg). Het maken van een uitvoeringsplanning is ook onderdeel van deze fase.

Infra en Constructie

Indien nodig starten we met het leeghalen van de tuin, overbodige gebouwen, verharding, bomen etc. Daarna kunnen we echt beginnen met de opbouw van de tuin. De volgorde van de werkzaamheden is sterk afhankelijk van de specifieke situatie, maar in hoofdlijnen starten we met het grondwerk en de aanleg van de ondergrondse infrastructuur (elektra, drainage, beregening ). Daarna volgen de bovengrondse constructieve werken zoals zwembad, muren, paden, terrassen gebouwen etc. Ook worden in deze fase de meer volwassen bomen geplant.

Beplanting en Groeninrichting

Als de contouren van de tuin zijn vormgeven en de bouwkundige werkzaamheden zijn afgerond kunnen we verder met het groen. Kleinere bomen, vaste planten en heesters worden geplant en het gazon kan worden aangelegd. Beregening kan worden afgemonteerd en de verlichtingsarmaturen en stopcontacten kunnen worden geplaats en aangesloten.

Afwerking en Detailing

Als laatste wordt alles netjes afgewerkt. Dit kan bestaan uit het afstrooien en harken van de borders, het schoonmaken van de bestrating en het snoeien van de aangeplante hagen etc. Alle techniek wordt getest en als alles klaar en werkt zoals bedoelt kunnen we de tuin opleveren. Samen met u lopen we alles door en geven waar nodig instructie met betrekking tot gebruik van de techniek. U kunt gaan genieten van uw tuin!